Sorin Vîlcea – „Cum te adaptezi ca jurnalist în era SEO”

Sorin Vîlcea, ClickBrainiacs – specialist SEO și marketing online – este pentru a doua oară trainer și facilitator în cadrul Academiei Jurnaliștilor, programul de dezvoltare profesională dedicat jurnaliștilor în campania #respectjurnalistii.

Sorin a susținut probono trainingul dedicat tehnicilor SEO și de optimizare web, iar prestația sa a fost foarte apreciată. De aceea, la cererea participanților, am reluat trainingul, cu accent pe transformările care au loc cu repeziciune în epoca digitală.

La trainingurile organizate de TUDOR Communication, participă jurnaliștii cărora le pasă de calitatea presei din România, vor să țină pasul cu transformările digitale, păstrând totodată valorile de bază ale jurnalismului etic, profesionist. E mare nevoie de o presă de calitate și independentă, dar acest deziderat trebuie aliniat la cerințele mediului online, care are specificități clare, pe care suntem nevoiți să le învățăm din mers.

Aproape 30 de jurnaliști din toate colțurile țării care au participat la trainingul online de marketing online, SEO și optimizare web, iar Sorin Vîlcea i-a ghidat cu multă răbdare în a desluși „limbajul SEO” pe înțelesul începătorilor, dar și a celor care au ceva experiență în domeniu.

Jurnaliști din presa online, presa glossy, TV, radio din București, Iași, Constanța, Cluj, Timișoara, Brașov au exersat din tips&tricks pe care ni le-a dezvăluit Sorin.

El ne-a explicat ce este Optimizarea SEO, cum funcționează și ce avantaje își aduce, cum se face un studiu de cuvinte-cheie (live demo); care sunt cele mai importante elemente SEO dintr-o pagină; cum analizezi datele și care e ultimul update de algoritm Google; diverse tips & tricks pentru optimizarea site-urilor.

Participanții au putut afla care sunt beneficiile aduse de optimizarea SEO, ce include un process de optimizare SEO, despre keyword research (studiul de cuvinte-cheie), care sunt cele mai importante elemente SEO ale unei pagini, ce este un plan de targetare a cuvintelor-cheie pentru un landing page, ce este procesul de internal linking, cum evităm rezultatele duplicate, cum optimizăm imaginile, despre erorile 404, care sunt ultimele update-uri de algoritm Google, cum folosim Google Analytics și Google Search Console.

Mai multe despre toate acestea și cum pot fi de folos în profesia de jurnalist, în înregistrarea trainingului  https://youtu.be/5eX_Cz9P_H8

A consemnat Daniela Palade Teodorescu

Related Posts

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *