Lucian Arghire: „Cum luăm decizii în incertitudine”

În actualul context D-VUCAD Disruption – Volatility, Uncertainty, Complexity, Ambiguity, Diversity (Perturbare – Volatilitate, Incertitudine, Complexitate, Ambiguitate, Diversitate), avem nevoie de repere profesionale care să ne ajute să traversăm dificila perioadă pe care o traversăm. Și care ne obligă la transformări continue, care cresc în ritm exponential, cu conștientizări și asumări pe măsură.

Workshopul „Decizii în incertitudine – adaptare sau regres?”  a fost un prilej foarte bun de explorare și introspecție a ceea ce suntem acum din punct de vedere profesional și uman.

Jurnaliștii care au participat la workshop au putut să descopere felul în care își pot dezvolta competențele pentru a se adapta la schimbările mediului de viață și ale celui profesional, au exersat moduri de a-și descoperi potențialul real – personal și profesional – prin cunoașterea etapelor pe care le presupune o transformare adaptativă.

Trainerul Lucian Arghire, Partner & Senior Consultant, Brightway, ne-a asistat pe toată durata trainingului, în încercarea de a sonda felul în care ne ajustăm deciziile în contexte de supraviețuire.

Am vorbit despre obișnuințe și deprinderi, performanță, motivație și context la apariția unei schimbări de mediu (piață, concurență, context personale), despre cum se intersectează ȘTIU, VREAU, POT pentru a genera competențe aplicate sau înglobate. Despre factorul de respingere care apare în schimbare și cum este acesta anulat într-un context de supraviețuire. Despre traseul de dezvoltare a unei competențe – de la trainer și examinator, la mentor specialist.

Dacă vrei să vezi cum am lucrat noi pe scenariul avionului aterizat forțat pe o insulă pustie, intră pe înregistrarea trainingului

https://www.youtube.com/watch?v=RWP5A3CwXWk

Lucian Arghire este trainer acreditat ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări) și susține programe de training și consultanță în domeniile: management financiar, leadership, marketing, vânzări, customer care, negociere, cultură organizatională. Cu un simț practic deosebit, Lucian Arghire are abilitatea de a adapta modelele academice la realitățile și nevoile cursanților. Îmbinând umorul cu interactivitatea, reușește să ofere soluții concrete și aplicabile chiar și celor mai complexe probleme. Ne-a delectat pe toți cu înțelepciunea, luciditatea, firescul și umorul cu care ne-a învățat să facem față provocărilor vieții.

A consemnat Daniela Palade Teodorescu

 

 

Related Posts

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *